Executivul a dat undă verde pentru semnarea acordurilor de renovare a trei poduri peste Prut

Chișinăul a dat undă verde pentru semnarea acordurilor de renovare a trei poduri peste Prut. Este vorba despre obiectivele de la Leușeni, Sculeni și Cahul. O decizie în acest sens a fost aprobată de astăzi de Cabinetul de miniștri.

În cadrul conferinței de presă de după ședința Executivului, Lilia Dabija a declarat că toate cheltuielile în acest sens vor fi suportate de Guvernul de la București.

„Acordurile respective prevăd acordarea sprijinului privind asistența financiară, construcție și reabilitare de către statul român, iar din partea Republicii Moldova – suportul financiar va rezida doar în construcția infrastructurii de acces, și aici mă refer la drumurile de acces către aceste trei poduri, dar și activitatea în cadrul punctelor de trecere a frontierei vamale”, a spus Lilia Dabija.

Inițial, despre modernizarea podurilor a anunțat prim-ministrul, Dorin Recean, la finalul vizitei oficiale pe care omologul său român, Nicolae Ciucă, a întreprins-o, în luna martie, la Chișinău.

„Suntem determinați să dezvoltăm infrastructura podurilor rutiere de peste Prut. Vom îmbunătăți conectivitatea transfrontalieră, prim jalon concret: în luna mai lansăm circulația pe podul de pontoane Leova – Bumbăta. Urmează modernizarea a trei poduri existente Sculeni – Sculeni, Cahul – Oancea și Leușeni – Albița. Pentru aprilie țintim aprobarea și semnarea acordurilor corespunzătoare”, a menționat Dorin Recean.

Cele trei obiective de infrastructură ar urma să înceapă, după ce, în vara anului trecut, au fost finalizate lucrările de consolidare a podului rutier de frontieră Giurgiulești – Galați, cu o investiție de circa 1,6 milioane de euro, sumă asigurată în totalitate de Guvernul de la București.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata