Codul Galben de caniculă, în vigoare

Luna lui cuptor își arată, din nou, puterile, printr-un alt Cod Galben de caniculă, valabil până joi. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în această perioadă, pe arii extinse, temperatura maximă va ajunge și până la +37 de grade. În condițiile date, mai atenționează sinopticienii, se prevede și pericol excepțional de incendiu, cu caracter natural.

Totuși, trebuie de menționat că marți, pe întreg teritoriul țării sunt așteptate să cadă ploi de scurtă durată, care ar putea fi însoțite de tunete, descărcări electrice, vijelii sau chiar grindină. Astfel, vântul ar putea să bată moderat sau puternic, în timpul precipitațiilor.

Ce ține de temperatura aerului resimțită, potrivit meteorologilor, în raioanele din Nord va fi de +33 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +34 de grade Celsius, în timp ce în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +35 de grade.

Mai cald va fi și noaptea, când minimele vor oscila între +16 și +21 de grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, valorile sufocante ar putea să coboare, începând cu vineri, când sunt anunțate maxime de +29 de grade și ploi de scurtă durată pe întreg teritoriul țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata