Mai multe spitale pentru pacienții cu COVID-19

De la 1 august, în Chișinău, vor fi activate mai multe instituţii medicale, care vor primi pacienţi cu COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată în ședința de astăzi a Primăriei capitalei.

Astfel, în Spitalul municipal nr.3 „Sfânta Treime” va fi suplinit numărul de paturi, a anunțat viceprimarul, Angela Cutasevici.

„Specificul spitalului „Sfânta Treime” permite separarea blocurilor, respectiv vor fi două unități autonome, prima cu profil general, cu 400 de paturi, unde vor activa 16 departamente și a doua secție va fi profilul COVID, cu 170 de paturi. Fiecare bloc va avea câte două căi de acces. Totodată, amenajăm suplimentar și un departament de primire urgentă.”

În context, edilul capitalei, Ion Ceban a venit cu un nou îndemn către cetățeni, menționând că atât timp cât situaţia privind îmbolnăvirile prin COVID – 19 în capitală este una nefavorabilă, fiecare dintre noi trebuie să respecte măsurile de protecţie şi prevenire a infectării cu noul tip de virus. Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră, a celor dragi şi medicilor, care lucrează la limită. Ajutaţi medicii să ne ajute!, a conchis oficialul.

Menționăm că doar pe parcursul zilei de ieri au fost confirmate peste 200 de cazuri noi de infectări cu Covid-19, dintre care 86 în Chișinău.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata