Codul galben de incendiu, prelungit

Lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate au prelungit Codul Galben de incendiu până pe 12 septembrie. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în zilele următoare, deși ieri și azi a coborît nițel, maxima va urca, din nou, până la +32 de grade. Cerul va fi în cea mai mare parte a zilei senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

În condițiile date, potrivit sinopticienilor, sâmbătă, în raioanele din Nord, maxima va urca până la +26 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +27 de grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va ajunge până la +28 de grade.

Noaptea, minimele vor oscila între +12 și +17 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Meteorologic, atât duminică, cât și în debutul săptămânii viitoare, vremea de afară nu va suferi nicio schimbare în raport cu valorile termice. Totuși, marți, pe arii restrânse ar putea să cadă ploi de scurtă durată. Vântul va sufla moderat.

Amintim că în râul Prut, pe sectorul satul Criva – orașul Costești, se va menține Cod Galben, iar pe bazinul inferior al râului Răut se atestă până pe 15 septembrie Cod Portocaliu de Secetă Hidrologică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata