Medicii infectați cu COVID, la un pas de a fi lăsați fără bani

Angajaţii medicali care se infectează cu noul coronavirus nu vor mai primi indemnizaţia unică de 16 mii de lei. Măsura a fost abrogată ieri, de către Guvern, proiectul urmând a fi transmis Parlamentului spre aprobare.

Potrivit argumentării proiectului, abrogarea acestei indemnizaţii este necesară întrucât autorităţile au luat deja alte măsuri de protejare a salariaţilor, iar printre măsurile respective, Guvernul enumeră instruirile acordate personalului, regimul special de activitate instituit în instituţiile publice, dotarea instituţiilor cu dezinfectanţi şi măşti, precum şi majorarea salariilor doctorilor.

Și totuși, cu acest lucru nu este de acord și președintele țării Igor Dodon, care, într-o ieșire la presă, a precizat clar că Partidul Socialiștilor nu va susține în Parlament acest proiect.

„Dacă este vorba de proiectul de lege cu privire la buget, coordonat cu FMI, dacă acolo este excluderea celor 16 mii lei, vă asigur că nu va fi votat de PSRM în Parlament. Iar dacă parlamentul va vota, eu voi întoarce proiectul și să fie revotat.”

Până în prezent peste 3.700 de angajați medicali au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata