Comisia Electorală Centrală a cerut de la Guvern, în mod de urgență, alocarea a încă 22,4 milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate

Decis! După un șir de dispute în legătură cu numărul total al secțiilor de votare care urmează a fi deschise în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, Comisia Electorală Centrală a confirmat astăzi că alegătorii din țară și din diasportă își vor putea exercita dreptul la vot în cadrul a 2.150 de secții.

Mai exact, din numărul total, 150 vor fi peste hotarele Moldovei, 41 pentru pentru alegătorii din stânga Nistrului, iar restul pe întreg teritoriul țării.

Amintim că pentru scrutinul de luna viitoare, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali, 20 de partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent.

Alegerile anticipate din 11 iulie, pentru care vor fi tipărite peste 3,5 milioane de vot, vor avea loc din nou după sistemul proporțional, într-o singră circumscripție electorală națională.

Totodată, Comisia Electorală Centrală a cerut de la Guvern, în mod de urgență, alocarea a încă 22,4 milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Până acum a fost acordată suma de 70 de milioane de lei din Fondul de Rezervă al statului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata