Numărul moldovenilor care s-au vaccinat cel puțin cu o doză împotriva virusului COVID-19 a depășit cifra de 700.000

Numărul moldovenilor care s-au vaccinat cel puțin cu o doză împotriva virusului COVID-19 a depășit cifra de 700.000, anunță Ministerul Sănătății.

Astfel, potrivit ultimelor date actualizate în acest sens, autoritățile au mai menționat că din numărul total de persoane imunizate, peste 12% sunt cei care au primit o doză, iar aproximativ 7% – două doze.

(Veaceslav Guțu, medic epidemiolog)

„Astăzi, potrivit datelor actualizate, am trecut deja de cifra de 700.000 de mii de doze administrate în Republica Moldova. Cu privire la acoperirea vaccinală a populației generale cu o doză avem peste 12,7% din populația care au recepționat o doză de vaccin. Numărul populației generale care a recepționat două doze de vaccin contituie în jur de 7,63%. În săptămâna 21 – 27 iunie, numărul de vaccinări cu doza unu s-a dublat în comparație cu 14-20 iunie.”

Este îmbucurător că moldovenii au reînceput să se vaccineze într-un număr mai mare, proces care trebuie continuat în forță, a spus Igor Curov, făcând referire la tulpina Delta a virusului COVID-19, care a băgat deja în sperieți mai multe state.

(Igor Curov, secretar de stat la Ministerul Sănătății)

„Totodată, țin să menționez faptul că toate vaccinurile care sunt disponibile, la moment, în Republica Moldova au efect bun și pentru tulpina Delta. Vă îndemn ca să vă vaccinați în forță și cât mai repede. Cu părere de rău, pacienții care nu au fost vaccinați fac forme grave.”

La moment, pe întreg teritoriul Moldovei, activează peste 530 de puncte de imunizare. Totodată, amintim că, în weekend, la Complexul Cultural „Orheiul Vechi” se va desfășura un maraton inedit de vaccinare anti-COVID-19.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata