Comisia Electorală Centrală a fost obligată să deschidă 191 de secții de votare peste hotare. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău

Comisia Electorală Centrală a fost obligată să deschidă 191 de secții de votare peste hotare. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău.

Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală (CEC) să deschidă cel puțin 190 secții de vot în străinătate.

În același timp, decizia Comisiei Electorale Centrale prin care au fost deschise 146 de secții de votare în străinătate a fost anulată. Hotărârea a fost pronunțată, cu puțin timp în urmă, de Curtea de Apel Chișinău. Magistrații au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide și a anulat anexa la punctul 1 din hotărârea CEC din 5 iunie, relatează Jurnal.md.

„Am obținut câștig de cauză. Cele 190 de secții de vot solicitate de Ministerul de Externe urmează să fie deschise. Platforma DA este unicul partid carea inițiat corect acțiunea, constând un act administrativ cu caracter normativ, restul și-au modificat acțiunile. Astăzi s-a făcut dreptate. Instanța obliga ca numărul secțiilor de vot în străinătate să nu fie mai mic decât cel propus de Ministerul de Externe. Noi am insistat că avizul Ministerului de Externe e obligatoriu și nu doar consultativ, așa cum a pretins reprezentantul CEC”, a comentat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata