Concernul Boeing, în criză majoră

Accidentele fatale cu implicarea avioanelor Boeing 737 MAX reprezintă „culmea oribilă” a unei serii de defecte inginerești, gestionarea defectuoasă a Boeing și lipsa de supraveghere de către autoritatea de reglementare a aviației, potrivit unui raport al Congresului american

Într-un raport final de 239 de pagini despre prăbușirile Lion Air în octombrie, 2018 și Ethiopian Airlines, în martie, 2019, rezultatul a 18 luni de investigații, peste 20 de audieri și revizuirea de 600.000 de pagini, producătorul este acuzat de „repetarea îngrijorătoare a unor evaluări tehnice slabe și erori de judecată din partea conducerii”.

Raportul evidențiază cinci probleme majore, începând cu presiunea financiară puternică pusă pe Boeing și programul 737 MAX pentru a concura cât mai repede cu noul Airbus A320, împingând producătorul de aeronave să reducă cheltuielile și să mențină cu orice preț programul de producție.

189 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 787 MAX au decedat în Indonezia, în 2018. Alte 157 de persoane din 35 de țări diferite au murit în urma unui accident similar, în Ethiopia, anul trecut, în martie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata