Sud-estul Statelor Unite, lovit de uraganul Sally

Inundații catastrofale, întreruperi de curent și o persoană decedată. Acesta este bilanțul autorităților americane după trecerea uraganului Sally peste sud-estul Statelor Unite. În Pensacola, Florida, străzile au fost scufundate de ploi torențiale bătute de vânturi de până la 165 km / h.

Cel puțin 370 de persoane au fost evacuate, blocate de apele în creștere. Peste 540.000 de case au rămas fără curent în Alabama și Florida. Sally este al doilea uragan care a lovit Coasta Golfului din Mexic în mai puțin de trei săptămâni și ultimul până în acest sezon.

Degradat la furtună, apoi în depresiunea tropicală, uraganul își continuă călătoria încet, însoțită de precipitații, după ce a doborât acoperișuri și a scufundat bărci.

Alabama, Florida și Mississippi au declarat toate stare de urgență. La fel ca incendiile care se aprind pe coasta de vest, uraganele atrag atenția asupra schimbărilor climatice, despre care oamenii de știință spun că provoacă furtuni mai lente, mai ploioase, mai puternice și mai distructive.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata