Concursul de admitere, sesiunea 2020, se va face online

Ministerul Educației anunță: concursul de admitere, sesiunea 2020, la programele de studii superioare de licenţă şi master oferite de instituţiile de învăţământ superior se va desfăşura online.

De menționat că această măsură a fost luată în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice din ţară şi a măsurilor întreprinse de autorităţi pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19.

Astfel, în perioada 27 iulie – 4 august va avea loc etapa de depunere online a Dosarului de concurs. Ulterior, pe 7 august vor fi anunţate rezultatele intermediare, iar în perioada 8 – 18 august candidaţii vor depune documentele în original la instituţia aleasă conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituţie în diverse blocuri de studii, ca mai apoi, pe 20 august, să fie anunțate rezultatele finale.

Important. Dosarul de concurs va cuprinde actele necesare scanate.

În condițiile date, Ministerul mai anunță că pentru candidaţii care nu pot depune online dosarele de concurs, instituţiile de învăţământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepţiona dosarele.

În cazul neacoperirii locurilor bugetare, se vor stabili sesiuni suplimentare în perioada 21 – 29 august.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata