Candu este arhitectul furtului miliardului, declară Platon

La numai câteva ore după ce a fost eliberat din penitenciar, Veaceslav Platon a și început, așa cum a promis, lupta contra celor care au furat miliardul, iar principalul arhitect al acestei scheme, potrivit omului de afaceri, ar fi Andrian Candu. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TV8, unde Platon a dat asigurări că banii furați pot fi recuperați.

„Candu, în primul rând. Arhitectorul furtului miliardului. O să ofer detalii care vor dovedi că el totul a construit. El a dat indicații, a pregătit terenul din punct de vedere a pachetului legislativ, a răspuns de aspectul BNM care să dea banii băncilor.”

Implicați direct în această schemă mai sunt și fostul premier Iurie Leancă, precum și deputatul Partidului „Șor”, Denis Ulanov, a mai spus Platon.

„ –Ulanov, Leancă și încă un grup de oameni cărora nu vreau să le spun numele pentru că o să fugă din țară. –Dar unde sunt Iaralov, Plahotniuc? –De Iaralov și Plahotniuc nici nu se discută, iar de Plahotniuc am auzit că se pregătesc deja toate actele pentru a fi extrădat în Moldova.”

În context, Veaceslav Platon spune că deține materiale pregătite care ar servi drept dovezi pe care le va prezenta la Procuratură și în baza cărora va cere și lipsirea de imunitate parlamentară a unor deputați.

„ –Noi o să cerem ridicare imunității parlamentare celor pe care astăzi i-am menționat. –Dumneavostră sau Procuratura? –Noi, adică eu și poporul. Împreună. O să mă adresez Procurorului, președintelui, Maiei Sandu, Andrei Năstase.”

Cei numiți de Veaceslav Platon, ca fiind principalii vinovați de furtul miliardului, au negat învinuirile aduse de către omul de afaceri.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata