Contingentul KFOR-19 și-a început misiunea în Kosovo

Pacificatorii din cel de-al 19-lea contingent al Armatei Naţionale detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR şi-au început misiunea în Kosovo.

Potrivit Ministerului Apării, militarii au preluat atribuţiile pacificatorilor din cel de-al 18-lea contingent moldovenesc, în cadrul unei ceremonii de transfer de autoritate, desfăşurată în Baza multinaţională „Camp Vilaggio Italia”, din localitatea Pech.

În prezenţa superiorului Comandamentului Regional Vest (Regional Command-West), colonel Mario Bozzi, precum şi a pacificatorilor din Italia, Austria, Albania, Macedonia de Nord și România, maiorul Andrei Cotilevschi, comandantul KFOR-18, a predat drapelul și responsabilitățile funcției maiorului Vsevolod Serdiuc, care urmează să ocupe acest post în următoarele șase luni.

Cel de-al 19-lea contingent al Armatei Naţionale este format din 41 de militari profesionişti, dintre care şapte genişti şi un pluton de 33 de militari. Aceștia vor executa paza şi apărarea obiectelor de infrastructură de importanță strategică, misiuni de asigurare a securităţii bazei „Camp Vilaggio Italia”, inclusiv a Mănăstirii Visoki Dečani, precum şi de cercetare de geniu şi depistare a obiectelor explozive în aria de responsabilitate.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata