Copiii, neobligați să prezinte certificate medicale

Copiii care vor absenta cel puțin trei zile de la școală sau de la grădiniță nu vor mai fi obligați să prezinte certificate de la medicul de familie privind starea lor de sănătate. O decizia în acest sens a fost luată de Ministerul Sănătății.

Astfel, în loc de certificatele respective, părinții minorilor vor trebuie să-și asume în scris o declarație pe propria răspundere în care vor indica că copilul nu a suferit de COVID-19 și nu a intrat în contact cu o persoană infectată.

Menționăm că va fi nevoie atât de o consultație, cât și de certificatul de la medicul de familie doar în cazul în care micuțul a suferit de o infecție respiratorie, inclusiv coronavirus.

Totodată, Ministerul Sănătății a mai decis ca admiterea copiilor nevaccinați în școli și grădinițe să fie interzisă. Totuși, în cazul minorilor care nu sunt vaccinați din cauza unor contraindicații medicale, decizia privind admiterea în instituția educațională se va lua în urma evaluării riscurilor de către medicul de familie, se mai arată în document.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata