Costurile la energia electrică ar putea fi achitate de către stat, în perioada stării de urgență

Costurile pentru energia electrică pentru toți consumatorii de energie electrică din țară, consumatori casnici, ar putea fi achitate de către stat pentru cele două luni de situație de urgență. E vorba de peste 1,2 milioane de consumatori.

O inițiativă legislativă în acest sens a propus depus deputații PSRM, scrie Ernest Vardanean, fost consilier al ex-președintelui Igor Dodon.

”Se propune ca din contul bugetului, tuturor cetățenilor Republicii Moldova, mă refer la consumatorii de energie electrică, persoane fizice, să le fie acoperite pe perioada stării de urgență cheltuielile pentru consumul energiei electrice. Mulți cetățeni și-au pierdut locul de muncă, au capacități restrânse de achitare a serviciilor, inclusiv pentru energia electrică. De aceea, credem că această inițiativă va veni în susținerea cetățenilor”, a spus deputatul socialist Petru Burduja.

Cheltuielile medii lunare pentru un consumator casnic au fost calculate la suma de 214 lei, ceea ce înseamnă 428 de lei pentru februarie-martie. Suma totală a alocațiilor ce urmează a fi transmise este de aproape 533 de milioane de lei. Fracțiunea PSRM propune ca aceste resurse să fie preluate din reducerea cheltuielilor pentru întreținerea organizațiilor și structurilor de stat.

Proiectul de lege urmează să fie discutat în comisii și votat de Parlament.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata