În mai, Israelul își deschide granițele pentru turiștii străini. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Israelul va permite intrarea grupurilor de turiști străini care au fost vaccinați începând cu 23 mai, au informat ministerele sănătății și turismului din această țară într-o declarație comună, scrie Sputnik.

Cele două ministere au precizat că, la prima etapă, în Israel vor fi primiți doar turiștii vaccinați, însă pentru viitor se examinează posibilitatea admiterii și altor categorii de persoane.

„Ministrul turismului, Orit Farkas Hakoen, și ministrul sănătății, Julius Edelstein, au ajuns la un acord cu privire la un sistem de primire și intrare a grupurilor de turiști vaccinați din țări străine. Începând cu 23 mai, granițele Israelului vor fi deschise în prima etapă pentru intrarea în grup a turiștilor străini vaccinați, deoarece va fi mai ușor de controlat ”, au precizat ministerele într-o declarație comună.

Certificatul de vaccinare nu îi va scuti însă pe turiști de alte formalități. Ei vor fi obligați totuși să treacă un test PCR pentru coronavirus înainte de a urca în avion, precum și să facă analiză serologică la Aeroportul Ben Gurion pentru a confirma imunitatea obținută ca urmare a vaccinărilor sau a infectării anterioare, se menționează în declarație.

“Voi continua să insist asupra restabilirii depline a turismului în Israel, ceea ce va ajuta foarte mult economia israeliană și va oferi locurile de muncă de care mulți israelieni au atât de mult nevoie astăzi”, a declarat în context ministrul turismului din Israel Orit Farkash Hakoen.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata