COVID-19: Bilanțuri record în Europa

Este un record întunecat care tocmai a fost doborât în Regatul Unit, în fața unei variante deosebit de contagioase a Covid-19. Peste 1.800 de decese legate de această boală au fost înregistrate pe teritoriu în ultimele 24 de ore, a doua zi după un raport zilnic fără precedent. Cifre care duc numărul de morți al pandemiei, cea mai grea din Europa, la peste 93.200.

Portugalia a înregistrat și ea 219 de decese pe zi și contaminări crescânde cu 50% comparativ cu ziua precedentă. Confruntate cu progresul coronavirusului, autoritățile au decis să lanseze campanii masive de screening în școlile din zonele cele mai afectate, cu o mulțime de teste antigenice.

Sute de studenți și profesorii lor participă, de asemenea, la aceste teste rapide în Belgia: toți provin de la una dintre cele două școli în care a fost detectată varianta britanică, în nordul țării. 600 de persoane urmau să fie supuse unui screening, pentru a încerca să-și împiedice răspândirea. În Olanda, executivul a decis pentru prima dată să pună în aplicare o restricție majoră.

În cele din urmă, în Franța, campania de vaccinare continuă, cu deschiderea unor centre suplimentare, dar și a unui autobuz, care va parcurge drumurile din jurul Reims până în martie. Obiectivul, întâlnirea pacienților din zonele rurale, din nord-estul Franței, în timp ce Adunarea Națională a votat extinderea stării de urgență a sănătății până la 1 iunie, anul viitor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata