Explozia de la Madrid: Trei persoane au murit

„A fost ca un cutremur, am crezut că este o bombă”, au fost mărturiile celor care s-au aflat în imediata apropiere a clădirii în care s-a produs o explozie puternică, la Madrid, capitala Spaniei. Blocul cu șapte etaje a fost distrus.

Este centrul parohial al Fecioarei de la Paloma. Cel puțin trei oameni au murit, iar alți 11au fost răniți. Potrivit unor surse ale Poliție Naționale spaniole, totul indică o explozie puternică la un cazan.

Bătrânii din clădire au fost evacuați cu ajutorul vecinilor. Toți s-au adăpostit într-un hotel din apropiere în primele ore.

Lângă clădirea care a explodat se află și o școală. Cei 200 de minori s-au întors la cursuri după o săptămână fără școală din cauza furtunii Filomena. Au fost salvați pentru că nu au ieșit în curte, îngropați de zăpadă. Un singur copil a suferit o ușoară lovitură la cap, potrivit Ministerului Educației.

Școala a fost inspectată de tehnicienii Consiliului municipal din Madrid. Studenții vor continua săptămâna aceasta cu cursuri de telematică până când vor fi evaluate daunele structurale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata