Creșteri exorbitante. Benzina trece de 25 de lei, iar motorina – de 22 de lei per litru

 

Prețul maxim de comercializare al benzinei și motorine de tip standard de pe piața petrolieră din Moldova va crește semnificativ și în următoarele trei zile, atingând astfel noi antirecorduri, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Potrivit ANRE, pe 5, 6 și 7 martie, șoferii din Moldova vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 25.26 lei sau cu 33 de bani mai mult decât astăzi.

Ce ține de motorina standard, sâmbătă, duminică, precum și luni, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 22.39 lei per litru, un preț cu tocmai 51 de bani mai mare decât cel afișat în ultimele 24 de ore.

În condițiile date, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE în conformitate cu noua metodologie de calcul, aprobată de către noua majoritate parlamentară la începutul lunii septembrie 2021, a crescut față de debutul toamnei, cu 5.17 lei per litru, în cazul benzinei și cu 5.74 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata