Maia Sandu: „Este inacceptatbil și iresponsabil ca accidentele cu implicarea refugiaților să fie exploatată în scop politic”

Președintele Maia Sandu critică politicieni care ar utiliza cazurile de conflict cu implicarea regugiaților.„Este inacceptatbil și iresponsabil, ca accidentele cu implicarea refugiaților să fie exploatată în scop politic. ..Vor fi trași la răspundere”, a declarat aceasta.

„Războiul din Ucraina creează o atmosferă tensionată în regiune, inclusiv în țara noastră. Oamenii sunt speriați și nervoși – și cetățenii moldoveni, pomeniți cu un conflict armat la frontieră, dar, mai ales refugiații sosiți din țara vecină, ajunși pe drumuri fugind din calea bombelor.

În aceste condiții, este important să nu generalizăm incidente izolate cu implicarea refugiaților, dar să căutăm soluții pașnice pentru ele. Să nu distribuim materiale video și postări care ne divizează, incită la ură față de refugiați și contribuie la încordarea atmosferei în țară. Vă îndemn să fim îngăduitori, să avem răbdare unii cu alții. Iar, la nevoie, poliția va interveni oricând pentru a soluționa neînțelegerile apărute.

În același timp, atenționez că este inacceptabil și iresponsabil ca incidentele cu implicarea refugiaților să fie speculate de persoane în funcții publice, demnitari și aleși, în scopuri politice. Manipularea intenționată cu tensiunile dintre oameni, în condiții de război la hotarul țării, va fi penalizată. Acumularea de capital politic prin exploatarea fricilor oamenilor speriați de război este ilegitimă și josnică”, a declarat Maia Sandu într-un briefing de presă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata