Criză de benzină și în Marea Britanie. Şoferii aşteaptă cu orele în maşinile care formează cozi de kilometri

Până la 90% din stațiile de benzină din Marea Britanie au rămas fără combustibil în marile orașe din UK, pe fondul gravei crize de şoferi de camion din această ţară după Brexit.

Britanicii au ajuns să stea la cozi care se întind pe kilometri întregi pentru a putea cumpăra, după ore bune de aşteptare, benzină care a ajuns să se fie distribuită în raţii.

Criza şoferilor de camion şi tir a creat mari probleme în lanţurile de aprovizionare, de la alimente până la combustibil. Unele benzinării s-au închis, iar la altele s-au format cozi de maşini care s-au întins pe kilometri. Asociația Transportatorilor Rutieri a estimat că Marea Britanie are nevoie de aproximativ 100.000 de șoferi de vehicule grele, iar criza de forță de muncă a fost agravată atât de pandemia de COVID-19, cât și de Brexit.

În schimb, guvernul britanic şi companiile petroliere spun că nu sunt motive de panică. Autorităţile au anunţat crearea unui sistem de vize temporare în încercarea soluţionării crizei de șoferi de camion, chiar dacă acest plan a fost criticat pe motiv că oferă doar o soluţie pe termen scurt.

Guvernul britanic ar putea ajunge chiar în situaţia de a pune armata să se ocupe de distribuţia benzinei în staţiile de alimentare cu carburanţi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata