Vila din Elveția a lui Vladimir Plahotniuc rămâne sub sechestru

Curtea Supremă de Justiție a respins ca neîntemeiată cererea avocatului Lucian Rogac, depusă în numele lui Vladimir Plahotniuc, privind strămutarea recursului declarat împotriva încheierii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, din 25 septembrie 2020, de la Curtea de Apel Chişinău la o altă instanţă egală în grad, potrivit Moldpres. Pe rolul Curţii de Apel Chişinău se află examinarea recursului depus de avocatul Lucian Rogac, în numele lui Vladimir Plahotniuc, împotriva încheierii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, din 25 septembrie, 2020, „emisă în cauza penală nr. 2018978161 prin care a fost dispusă aplicarea sechestrului pe cota de 1.0 a bunului imobil (casa de locuit), amplasat în XXXXX, înregistrat în Cartea funciară pe numele companiei MARECHES SA”.

Pe 1 septembrie 2021, avocatul a înaintat cererea prin care a solicitat strămutarea judecării recursului de la Curtea de Apel Chişinău la o altă instanţă egală în grad, motivând că se încalcă „dreptul la un proces echitabil şi se creează impedimente la exercitarea dreptului de proprietate asupra bunurilor sechestrate, în mod abuziv şi ilegal, repartizarea examinării recursului fiind făcută cu grave erori de procedură”.

Totodată, potrivit apărării, instanța de judecată a depășit termenul legal de examinare a unor astfel de recursuri, ședințele de judecată fiind amânate nejustificat şi modificându-se datele de examinare cu anunțarea intenționat greșită a acestora.

Potrivit Procuraturii Generale, în această cauză penală au fost identificate şi sechestrate 21 bunuri în valoare totală de 811 milioane lei (încăperi nelocative – 9, încăperi locative – 2, construcții nelocative – 2, mijloace de transport – 1, teren pentru construcții – 2, capital social – 2, creanțe – 3). Acestea ar aparţine direct sau indirect lui Vladimir Plahotniuc

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata