CSM a amânat numirea unui președinte interimar la Curtea de Apel, după ce Clima a fost revocat de Maia Sandu

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat numirea unui președinte interimar la Curtea de Apel Chișinău, după revocarea lui Vladislav Clima de către președintele țării, Maia Sandu.

Șefa statului a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Potrivit Maiei Sandu, Consiliul Superior al Magistraturii ar fi încălcat procedurile legale și ar fi admis un conflict de interese inadmisibil, atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție.

În decretul semnat de Maia Sandu este menționat că Vladislav Clima avea calitate de judecător în cauza administrativă privind contestarea hotărârii CSM prin care a fost eliberat acordul de tragere la răspundere penală al fostului judecător Mihail Ciugureanu, tatăl membrului CSM Carolina Ciugureanu. Iar o altă membră a CSM, Elena Belei, avea calitate de conducător științific al doctorandului Vladislav Clima. Chiar și așa, unii juriști nu văd cu ochi buni decizia Maiei Sandu. Printre ei se numără și Vladislav Gribincea.

De partea cealaltă deputatul și juristul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că decretul nu conține abateri de la lege. Însă CSM-ul trebuie să ia o decizie susține deputatul.

Vladislav Clima este judecător din 2006.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata