Curtea Constituțională a confirmat decizia luată vineri, când a suspendat cele două hotărâri ale Parlamentului

Plenul Curții Constituționale, în frunte cu președintele instanței Domnica Manole, a confirmat decizia de vineri seara a Liubei Șova, prin care au fost suspendate hotărârile Parlamentului de revocare a Domnicăi Manole din funcția de magistrat la curte și numirea altei persoane în schimb.

Tot mâine, CC va decide dacă legea privind trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului e constituțională sau nu.

Inițial, în cadrul ședinței din 23 aprilie, deputații PSRM și Șor au adoptat declarația PSRM cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale. Hotărârea respectivă a fost votată în cadrul ședinței plenare, cu 54 de voturi.

Mai apoi, cu 53 de voturi, aceștia au votat hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Prin Hotărâre, se anulează prin retragere în parte cu efect pentru viitor actul administrativ individual ilegal favorabil și anume Hotărârea Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător al Curții Constituționale.

Ulterior, deputații au votat numirea unui nou judecător la CC. Este vorba de Boris Lupașcu, care, potrivit proiectului votat, a fost numit pe un termen de șase ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata