De la 1 februarie, vaccinarea va fi obligatorie în Austria, devenind prima țară care introduce o astfel de măsură

De la 1 februarie, vaccinarea va fi obligatorie în Austria, prima cerință de vaccinare obligatorie din Europa. Mișcarea a venit la câteva zile după ce Austria a încercat o blocare a persoanelor nevaccinate, care a fost rapid extinsă la o blocare completă la nivel național. Cancelarul austriac Alexander Schallenberg a spus că este singura modalitate de a ieși dintr-un cerc vicios de valuri al coronavirusului.

Grecia va începe să amendeze persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care nu se vaccinează. Ei vor fi amendați cu 100 EUR pe lună dacă nu primesc o doză până pe 15 ianuarie. Premierul Kyriakos Mitsotakis a apărat măsura spunând că grupul mai în vârstă reprezintă 90% din decesele din cauza COVID-19. Din septembrie, Grecia a cerut ca lucrătorii din domeniul sănătății din instituțiile publice și private să fie vaccinați. De asemenea, au înăsprit restricțiile pentru cei nevaccinați recent. 

Italia a fost una dintre primele țări care a impus vaccinarea profesioniștilor din domeniul sănătății în aprilie, într-un efort de a proteja pacienții. „Vaccinarea este o cerință esențială pentru exercitarea profesiei”, a spus Ministerul Sănătății din Italia. Recent, au extins această obligație asupra profesorilor și personalului administrativ al școlilor, militarilor, poliției și salvatorilor. Va intra în vigoare din 15 decembrie. În loc să impună vaccinuri în continuare, Italia și-a consolidat „pasul verde”, necesitând recuperarea de COVID-19 sau vaccinare pentru a avea acces la spectacole, evenimente sportive și cluburi de noapte.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata