În urma acuzaţiilor de corupţie, Sebastian Kurz, care demisionase în octombrie din funcţia de cancelar al Austriei, a anunţat că se retrage complet din viaţa politică

În urma acuzaţiilor de corupţie, Sebastian Kurz demisionase deja în octombrie din funcţia de cancelar al Austriei, iar acum a anunţat că se retrage complet din viaţa politică.

Fostul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, renunţă la şefia partidului ÖVP şi a grupului parlamentar al acestei formaţiuni conservatoare austriece. Politicianul în vârstă de 35 de ani a declarat presei că în ultimii zece ani, petrecuţi pe scena poltică, s-a străduit să facă numai bine. Totuşi, a explicat Kurz jurnaliştilor la Viena, în ultima vreme interesul său faţă de politică a început să pălească.

Sebastian Kurz a subliniat, în context, că va dovedi că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate. Nou şef al ÖVP ar urma să devină ministrul de Interne de la Viena, Karl Nehammer.

Sebastian Kurz a fost considerat multă vreme drept un fel de „superstar politic” al conservatorilor europeni. La doar 27 de ani el a preluat şefia guvernului de la Viena, fiind cel mai tânăr cancelar federal din istoria Austriei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata