De nouă ani, moldovenii călătoresc fără vize în Uniunea Europeană

Astăzi se împlinesc nouă ani de la abolirea regimului de vize pentru cetățenilor Moldovei, deținători de pașapoarte biometrie, în spațiul Schengen. De la an la an, numărul conaționalilor noștri care beneficiază de acest regim este într-o continuă creștere.

Astfel, informează Poliția de Frontieră, în cei nouă ani, pe sensul de ieșire din țară, prin punctele de trecere situate la hotar cu România și Aeroportul Chișinău, au fost consemnate peste 13 milioane de traversări ale cetățenilor noștri.

De altfel, de la începutul anului curent și până pe 26 aprilie au fost înregistrate 704.148 de traversări ale moldovenilor, care au ales să plece în comunitatea europeană.

De asemenea, în prezent, peste 70% dintre mărfurile exportate din țara noastră ajung pe piețele statelor din blocul comunitar.

Moldova, care a început negocierile privind suspendarea vizelor în 2008, a fost primul stat din Parteneriatul Estic al UE care a obținut „drumul verde”, acesta fiind unul dintre cele mai importante rezultate pentru cetățeni noștri reușite de clasa politică de la Chișinău în cei 31 de ani de independență.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata