Dorin Recean: „Țara noastră a ales ireversibil aderarea în Uniunea Europeană”

Prim-ministrul Dorin Recean i-a primit la Casa Guvernului pe cei opt miniștri de externe din cadrul formatului de cooperare regională „Nord Baltic 8”, din care fac parte: Estonia, Letonia, Lituania, Suedia, Norvegia, Islanda, Finlanda și Danemarca. Șefii diplomațiilor au punctat că vizita comună „Nord Baltic 8”  reprezintă un sprijin politic puternic al țărilor nordice și baltice pentru parcursul european ireversibil al Republicii Moldova. 

„Alegerea clară, susținută de oameni, este integrarea în Uniunea Europeană. Înainte de toate însă trebuie să muncim pentru a face din țara noastră un stat modern, cu instituții puternice, cu justiție echitabilă și cu o societate rezilientă, astfel încât să ne apropiem de standardele europene, iar cetățenii noștri să se simtă acasă, oriunde în Europa. Vom avea nevoie de tot sprijinul prietenilor noștri europeni pentru transformarea accelerată a Republicii Moldova”, a spus premierul Dorin Recean.

La rândul lor, oficialii europeni și-au exprimat aprecierea pentru hotărârea autorităților de a face față impactului războiului hibrid la care este expusă Republica Moldova, de a gestiona eficient criza umanitară și cea energetică și de a asigura securitatea și stabilitatea în regiune, inclusiv prin lansarea misiunii de parteneriat cu UE în contextul Politicii comune de securitate și apărare.

În anul curent, grupul NB8 este prezidat de Letonia, țară care și-a propus să pună accent pe promovarea ordinii internaționale, bazate pe reguli, fortificarea securității și consolidarea rezilienței între membri și statele partenere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata