Declarație: „Doamna președinte, acum nu mai sunteți dezavantajată. Asta înseamnă că aveți o țintă pictată pe spate”

Victoria categorică a PAS-ului în aceste alegeri a fost una surprinzătoare pentru toată lumea, până și pentru reprezentanții acestei formațiuni. Acum, Partidul Acțiune și Solidaritate, în mod cert, va prelua frâiele puterii. E de bine sau e de rău? Nu avem decât să așteptăm.

Igor Dodon și PSRM au fost cei mai buni agenți electorali pentru Maia Sandu și PAS. Au creat premisele pentru ca Moldova să fie guvernată, pentru prima dată în istorie, de un singur partid de dreapta.

Da, cifrele de pe tabelă arată impresionant. Pe de altă parte, senzația mea este că cel puțin 1/3 din voturi  este meritul oponenților politici și unor circumstanțe. Ar fi bine să conștientizeze acest lucru și să rămână cu picioarele pe pământ.

„Ați reușit să clădiți o mișcare socială și ați preluat frâiele puterii. Acum urmează vestea proastă – nu mai sunteți dezavantajată. Asta înseamnă că aveți o țintă pictată pe spate, consideră președintele Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Andrei Batereanu.
„Deci, cum îți consolidezi puterea, cum ții lupii la distanță și îți ții rivalii cu botul pe labe? Dar, cel mai important, cum realizezi toate promisiunile electorale?”, sunt întrebările firești pe care și le pune Andrei Batereanu, pentru că „greul abia începe. Și nu doar pentru ei, ci, mai ales, pentru noi”, a mai adăugat acesta.
Având toată puterea concentrată în mâinile sale, PAS va trebui să demonstreze că poate guverna. Partidul a primit undă verde pentru a face schimbările pe care oamenii le așteaptă, fără a se împiedica de negocieri, coaliții, principii, scuze. Alegătorii le-au oferit pe tavă guvernarea, fără a avea posibilitatea măcar să se scuze.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata