Și Bulgaria a avut alegeri parlamentare anticipate. Rezultatul este însă unul foarte strâns

Niciun învingător clar la alegerile parlamentare anticipate din Bulgaria. Partidul de centru-dreapta Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei, prescurtat GERB, al fostului premier Boiko Borisov, se situează doar cu puţin în faţa noii formaţiuni antisistem „Există un Astfel de Popor” a animatorului de televiziune şi politicianului Slavi Trifonov.

Potrivit rezultatelor preliminare, GERB ar obţine între 22,1% şi 23,5% din voturi, în timp ce formaţiunea lui Slavi Trifonov ar acumula între 21,5% şi 22,3% din sufragii la aceste alegeri, organizate pentru a doua oară în trei luni.

GERB, care a dominat politica bulgară în ultimul deceniu, a câştigat deja alegerile din 4 aprilie, dar refuzul celorlalte partide de a i se alătura într-o coaliţie şi absenţa unei alternative guvernamentale au dus la alegerile anticipate din această duminică.

Rezultatele strânse subliniază profunda divizare a societăţii bulgare după zece ani de guvernare a GERB, pe fondul nemulţumirii crescânde faţă de corupţia larg răspândită în Bulgaria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata