Deputații acuzați de corupere activă și pasivă, trafic de influență, abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare de bani ar putea rămâne fără imunitate, adică reținuți, arestați și trimiși în judecată fără încuviințarea Parlamentului

Deputații acuzați de corupere activă și pasivă, trafic de influență, abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare de bani ar putea rămâne fără imunitate, adică reținuți, arestați și trimiși în judecată fără încuviințarea Parlamentului, potrivit ZdG. Curtea Constituțională urmează să pronunțe dispozitivul privind proiectul de lege pentru modificarea articolului 70 din Constituție.

În cazul unui aviz pozitiv din partea Înaltei Curți, proiectul de modificare constituțională a legii ar urma să ajungă pe mesele deputaților pentru testul votului final.

Inițiativa de revizuire este prezentată conform prevederilor din Constituție.
Proiectul de lege constituțională corespunde limitelor temporare și materiale de revizuire a Constituției și poate fi înaintat spre examinare. Proiectul poate fi adoptat de Parlamentul la cel puțin 6 luni de la prezentarea inițiativei date”, a anunțat CC.

La începutul lunii septembrie , un grup de parlamentari ai Partidului Acțiune și Solidaritate  a solicitat Curții Constituționale să avizeze proiectul legii pentru modificarea Articolului 70 din Constituția Republicii Moldova.

Astfel, prin acest proiect se propune excluderea imunității deputatului în cazul săvârșirii de către acesta a celor mai grave infracțiuni de corupție și în cazul spălării banilor. În cazul acestor acuzații aduse deputatului nu va mai fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru reținere, arestare sau percheziționare și transmitere a cauzei în judecată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata