Presa rusă: O delegație a PSRM s-a întâlnit cu Kozak, însă nu l-au convins să cedeze din prețul cerut pentru aprovizionare cu gaze

Delegația Partidului Socialiștilor din Moldova, la o întrevedere cu adjunctul șefului administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, nu a reușit să inducă Moscova pentru a face concesii privind furnizarea de gaze rusești în Moldova, fără argumente convingătoare în favoarea mecanismelor non-piață de stabilire, a declarat pentru RIA Novosti o sursă care a participat la întâlnire.

„Kozak, la cererea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a primit o delegație reprezentativă a PSRM. Scopul socialiștilor a fost să ceară concesii și compromisuri suplimentare cu privire la furnizarea de gaze rusești a Republicii Moldova. Din lipsa de experiență și „tinerețea” noului guvern al Republicii Moldova, socialiștii au cerut Moscovei să prevină întreruperea furnizării de gaze pentru a evita un colaps energetic și o catastrofă umanitară ulterioară în Republica Moldova”, a spus sursa.

„Socialiștii moldoveni nu au putut prezenta niciun argument convingător în favoarea mecanismelor non-piață de stabilire a prețurilor la resursele energetice rusești pentru aprovizionarea Moldovei”, a mai indicat sursa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata