Deputații au votat lipsirea imunității parlamentare pentru Ilan Șor. Robu: „Se creează condiții pentru extrădarea sa”

Cele nouă cereri privind ridicarea a imunității deputatului Ilan Șor, reținerea, arestarea, percheziționarea și trimiterea în judecată a acestuia pe nouă capete de acuzare, printre care – escrocherie, spălare de bani, crearea sau conducerea unei organizații criminale, fals în declarații, dar și delapidarea averii străine și abuz de serviciu, au fost aprobate astăzi de Parlament, cu votul celor din PAS și PSRM. Cei de la Șor au boicotat ședința.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit în plenul Parlamentului, unde, printre altele, a lăsat să înțeleagă că vor mai urma astfel de acțiuni, referindu-se la politiceni, fără să dea însă nume.

(Dumitru Robu, procuror general interimar)

„După cum mi-am asumat angajamentul, la numirea în funcție, precum și pe parcursul a celor aproape trei luni de când sunt în această funcție, am menționat și reiterez că Procuratura va interveni prompt și hotărât și va investiga orice faptă penală, indiferent cine vor fi subiecții, chiar dacă aceștia sunt politicieni”.

Robu este absolut sigur că Ilan Șor va fi extrădat de autoritățile din Israel.

(Dumitru Robu, procuror general interimar)

„Din câte cunoaștem, Israelul este unica țară care-și extrădează cetățenii. Procuratura o să întreprindă toate măsurile și este sigură pe poziție că Ilan Șor va fi extrădat în Republica Moldova, pentru a răspunde crimelor pe care le-a comis”

De partea cealaltă, Ilan Șor afirmă că Guvernarea PAS ar fi dat indicații procurorului general să-i ridice imunitatea nu doar a sa, dar și tuturor  deputaților din fracțiunea sa.

 (Ilan Șor)

„Ceea ce avem astăzi în Republica Moldova se cheamă regim totalitar și stat capturat. Astăzi, absolut toate instituțiile statului sunt supuse unui singur partid care și-a pierdut mințile și își distruge propriul popor”.

Ilan Șor a fugit din țară în iunie, 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata