FOTO/ Victor Ciobanu, cel mai bun sportiv din acest an

Asociația Presei Sportive din Moldova a mai tras linie peste încă un an sportiv, unul care pentru noi toți a fost foarte, foarte bun, cu un nou șir de rezultate istorice. Astfel, în cadrul unei Gale, care a fost organizată într-un local select din Chișinău, toată lumea frumoasă din sport a fost apreciată și premiată de către APSM.

Tradițional, evenimentul a debutat cu un cuvânt de totalizare și de mulțumire a lui Eduard Ciobanu.

(Eduard Ciobanu, președintele APSM)

„Din păcate nu ne-au onorat cu prezența unele persoane de la Comitetul Național Olimpic, de la Ministerul Educației. Rămâne pe seama lor. Noi nu facem pentru funcționari această Gală, noi facem pentru sportivi, pentru presă, pentru acei care într-adevăr zi de zi muncesc pentru promovarea sportului național. A fost un an foarte bogat, vă spun sincer.”

Ulterior, rând pe rând, au fost premiați, cronicarii sportivi din Moldova, inclusiv colegul nostru, Ion Anușca, veteranii sportului moldovenesc, cei mai buni antrenori și sportivi, precum și partenerii Asociației.

Totuși, momentul culminat s-a derulat spre sfârșitul Galei APSM, atunci când Victor Ciobanu a fost desemnat cel mai bun sportiv moldovean în 2021. Surprins plăcut, luptătorul, medaliat cu aur la Campionatul Mondial, a promis că va continua să muncească, iar într-un final să-și treacă-n cont și un succes olimpic.

 (Victor Ciobanu, luptător)

„Pentru mine este ceva plăcut. Mulțumesc la toți care m-au susținut până în ziua de astăzi, până la participarea mea la Jocurile Olimpice. Acesta a fost un drum foarte greu pentru mine la aceste Jocuri, un drum în care a rămas să mai fac încă un pas, tot până la Jocuri. Cum am mai spus, eu am să revin acolo, deoarece doar acest titlu îmi lipsește din colecția mea de medalii.”

Totodată, cel mai bun sportiv moldovean a venit și cu-n mesaj adresat autorităților.

(Victor Ciobanu, luptător)

„Cum am mai spus, eu iubesc dreptatea, ca sportul să fie susținut, apreciat. Ca să ajungem la un nivel mondial, să ajungem la un nivel bun, deoarece la noi în țară sunt foarte mulți copii talentați, foarte bine se dezvoltă sportul, numai că avem nevoie de susținere, de apreciere, simbolic, pentru fiecare rezultat, pentru munca care se depune.”

Gala Laureaților Asociației Presei Sportive din Moldova se desfășoară deja pentru a 18-a oară.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane stând jos şi interior

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata