Deputații socialiști vor ataca la Curtea Constituțională prevederile legii prin care Parlamentul a majorat la 82 000 de lei salariile lunare ale judecătorilor Curții Constituționale

Deputații socialiști vor ataca la Curtea Constituțională prevederile legii prin care Parlamentul a majorat la 82 000 de lei salariile lunare ale judecătorilor Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut de către deputatul PSRM, Petru Burduja, care a subliniat că această modificare, propusă și adoptată de PAS, nu a avut avizul Guvernului, fapt obligator în astfel de cazuri.

Deputatul PSRM, Grigore Novac a precizat că adresarea la Curtea Constituțională „va fi în următoarele zile”.

“Au majorat vârsta de pensionare ca să economisească bani, impunând oamenii să lucreze și să plătească impozite până sunt aproape cu un picior în groapă, au refuzat să majoreze salariile medicilor și angajaților în medicină, au dat printre degete o majorare de 300 de lei la profesori, dar au dublat salariile judecătorilor Curții Constituționale până la 82 000 de lei pe lună. Stimați cetățeni, aceste salarii nesimțite, ca și majorarea salariilor Maiei Sandu, al Nataliei Gavrilița, al miniștrilor și deputaților cu până la 1500 de lei pe lună, se plătesc din banii voștri”, spune Novac.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata