Deputatul PAS, Igor Chiriac, a fost un procuror corupt? Dezvăluirile făcute de Sorin Stati

Deputatul PAS, Igor Chiriac, a fost un procuror corupt? Dezvăluirile făcute de Sorin Stati

Fostul director al companiei de stat MoldATSA, Sorin Stati, susține că actualul deputat PAS, Igor Chiriac, în perioada când ocupa funcția de procuror în cadrul Procuraturei în Transport, clasa dosare penale contra la pretinse sume de bani.

Dezvăluirile făcute de Sorin Stati în cadrul emisiunii Morari.live difuzată la postul TV N4, se regăsesc și în denunțul depus de acesta la Consiliul Superior al Procurorilor (CSS).

În document se spune că Stati, după ce a preluat conducerea întreprinderii de stat, a depus mai mult de cinci denunţuri la M.A.I., cu privire la delapidările de resurse financiare care au avut loc la Î.S. “Moldaeroservice”, în proporţii deosebit de mari. Aceste denunţuri au fost expediate conform competenţei spre examinare către Direcţia Poliţia în Transport, Secţia Infracţiuni Economice. În cele din urmă, a fost desemnată Inspecţia Financiară pentru a verifica faptele denunţate, a le documenta şi a stabili suma prejudiciului, fiind întocmit un act în acest sens. Imediat după aceste evenimente, au fost intentate cinci dosare penale, care erau gestionate de către Procurorul în Procuratura în Transport, Igor Chiriac, coleg al lui Dumitru Robu, şi actual deputat PAS.

Conform lui Stati, în cadrul acelor dosare penale au avut loc mai multe acţiuni speciale de investigaţii, printre care ridicări de documente şi percheziţii la domiciliile pretinşilor infractori. Peste ceva timp, acesta a aflat că toate dosarele penale au fost clasate

„Peste ceva timp, eu am fost vizitat la întreprindere de către una din persoanele denunţate de către mine, care mi-a spus chiar foarte omenește că pe dânsul l-a costat foarte mult rezolvarea problemelor cu procurorul, și dacă eu voi continua, atunci el va învesti în crearea a miilor de probleme, dosare penale, dar a făcut aluzie și la alt gen de probleme, eu nu știu la ce el s-a referit.”, a declarat fostul director al companiei de stat MoldATSA.

Stati a mai spus că după acel incident, ordonanțele de clasare nu le-a primit, ceea ce rezultă că nu s-au depus contestații, respectiv prejudiciul nu a fost rambursat întreprinderii, așa cum a stabilit prin acte inspecția financiară.

Igor Chiriac nu a comentat încă acuzațiile aduse.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata