Trupele ucrainene au primit ordin să se retragă din Severodonețk

Trupelor ucrainene li s-a ordonat să părăsească orașul Severodonețk, care este centrul administrativ al părții din regiunea Lugansk, controlată de Kiev. Acest lucru a fost declarat de Serhiy Gaidai, șeful administrației regionale Lugansk, controlată de partea ucraineană.

„Din păcate, da”, a spus Gaidai când a fost întrebat dacă partea ucraineană va trebui să părăsească Severodonețk. Decizia a fost luată. Atât soldații Forțelor Armate ale Ucrainei, cât și Garda Națională au primit deja ordin să se retragă în noi poziții, către noi zone fortificate”.

Trupele ruse continuă să avanseze încet, dar înaintează în estul Ucrainei. În ultima zi, au capturat satele Loskutovka și Rai-Aleksandrovka din regiunea Lugansk. Bombardarea lui Lisichansk continuă.

Autoritățile din regiune spun că astăzi nu există o singură așezare în care civilii să fie în siguranță. Dar unii refuză să evacueze, spunând că „așteaptă să fie reuniți cu rușii”.

Potrivit informațiilor americane, Marina Rusă a primit ordin să planteze mine în porturile Odesa și Ochakov și a exploatat deja regiunea Dnipro, ca parte a blocadei exporturilor de cereale ucrainene.

Ucraina speră să schimbe curentul cu asistența militară din partea Statelor Unite și cu livrarea promisă a sistemelor de rachete cu rază medie de acțiune HIMARS.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata