Doar 268 de școli, dintr-un total de 1.240, activează cu prezența fizică a elevilor

Doar 268 de școli, dintr-un total de 1.240, activează cu prezența fizică a elevilor, ca urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, informează Ministerul Educației.

Astfel, 407 instituții de învățământ general activează exclusiv online, 419 – cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente, 146 – cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente și 268 – cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

De asemenea, mai precizează autoritățile, la data de 7 aprilie, în toate școlile din țară, numărul elevilor testați pozitiv la coronavirus era de 214, alți 2.312 fiind plasați în regim de autoizolare.

Ce ține de învățământul profesional tehnic și cel superior, în perioada 29 martie – 2 aprilie, 23 de tineri au fost confirmați cu COVID-19, în timp ce în învățământul de educație timpurie, 25 de grădinițe și 71 de grupe se află în carantină, numărul copiilor infectați cu acest virus fiind 24, iar al celor plasați în autoizolare – de 2.472.

De menționat că în rândul cadrelor didactice, potrivit ultimelor date, 404 au fost testate pozitiv la COVID-19, iar alte 302 se află în carantină.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata