VIDEO//În curând, vaccinurile anti-Covid ar putea fi disponibile și-n centrele private, contra cost

Cetățenii se vor putea vaccina contra cost împotriva COVID-19, în clinicile private. Acest lucru s-ar putea întâmpla până la sfârșitul lunii aprilie. Declarații în acest sens au fost făcute de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Potrivit lui Ciocoi, prețurile ar trebui să fie coordonate cu Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

(Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar)

„Noi am discutat la guvern cum să găsim posibilitatea de a permite agenților economici, care au capacitatea financiară să achiziționeze, să înceapă importul contra cost a vaccinurilor anti-COVID-19 în Republica Moldova. Însă este o nuanță de ordin legislativ. Pentru operatorii privați, Agenția Medicamentului trebuie să înregistreze prețul la care vaccinul respectiv va intra în Republica Moldova. Agenția Medicamentului trebuie să ia în calcul acest preț de export din țara de producție de la care se pornesc celelalte calcule”.

Până în momentul de față, peste 50.000 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, ceea ce reprezintă aproximativ puțin peste1,5% din populația generală.

Amintim că procesul de vaccinare a lucrătorilor medicali a început pe 2 martie. Pe 31 martie, Ministerul Sănătății a anunțat despre extinderea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și pentru cei cu comorbidități.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata