DOC/ Situație alarmantă la Spitalul clinic municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Gîlcă: Ala Nemerenco nu a răspuns și nu răspunde la nici o scrisoare a municipalității

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, dar anume ministra Ala Nemerenco, nu a răspuns și nu răspunde, în continuare, la nici o scrisoare sau alte tipuri de adresări ce parvin de la Directia Generală Asistenţă Socială, de la Asociatiile profesionale sau de la Primăria Municipiului Chișinău. Acuzațiile au fost lansate de către Boris Gîlca, şefului Direcţiei sănătate din Chişinău.

Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta spune că a remis o scrisoare către Ala Nemerenco încă la data de 27 mai 2022, „pe un subiect extrem de important și actual – fortificarea capacităților Spitalului clinic municipal Boli Contagioase pentru Copii”.

„Este o gravă neconformitate și încălcare a cadrului legal, a responsabilităților APC cu referire la comunicarea oficială și ținerea lucrărilor de secretariat, fapt pentru care autoritatea și persoana împuternicită trebuie să poarte răspundere (administrativă și chiar penală)”, a relatat Boris Gîlca.

Mai mult, el adaugă că timp de aproape 2 ani, Ministerul condus de Ala Nemerenco nu a organizat nici o ședintă comună cu autoritatea publică locală din Chișinău, cu sistemul de sănătate din municipiu, nici o consultare pe subiecte importante de sănătate publică care necesită o bună coordonare, planificare și intervenții comune.

„Citiți scrisoarea de mai jos, cu propunerea de parteneriat, logică și constructivă, înaintată Ministerului Sănătății. Concluziile le faceți desinestatator. Am propus să construim împreună prin co-finanțare comună, Ministerul Sănătății și Primăria mun. Chișinău, un nou bloc – cu un Departament Medicină de Urgență, un Departament de Terapie Intensivă și Reanimare, și un Departament de imagistică medicală. Am remis și o schiță de proiect pentru discuție…”, a adăugat Gîlca.

În context, acesta a ținut să reamintească că astăzi, spitalele municipale pentru copii sunt arhipline, iar părinții s-ar afla în disperare din cauza pandemiei și complicațiilor infecțiilor respiratorii acute, bronșiolitelor și pneumoniilor la copii.

„Iar Spitalul clinic municipal Boli Contagioase pentru Copii acordă asistență medicală de profil copiilor din întreaga republică. Dacă sănătatea copiilor nu este o prioritate pentru guvernare – de ce unii din dvs. doriți Târg de Crăciun și Brad comun… Și totuși, dna ministru, vă rugăm să binevoiți și să ne răspundeți la propunerea de mai jos”, a conchis şeful Direcţiei sănătate din Chişinău.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata