Dodon, 30 de zile în arest preventiv la domiciliu

Fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon, a primit 30 de zile în arest preventiv la domiciliu, au stabilit magistrații de  Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea acuzatorilor, care au venit cu mai multe probe, după cum susține procurorul de caz, Petru Iarmaliuc. Socialistul Igor Dodon, reținut marți și plasat în izolatorul de detenție preventivă, este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Igor Dodon a fost reținut marți, 24 mai, după ce procurorii anticorupție au efectuat zece percheziții, timp de mai bine de zece ore, la mai multe proprietăți deținute de Dodon și rudele lui. Fostul lider al PSRM este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au avut loc la Sadova, la casa părintească și la casa lui Igor Dodon din Chișinău, la baza de odihna din Sadova „Sadovo”, la Molovata, pe malul Nistrului, acolo unde familia lui Dodon a investit într-o altă baza de odihnă. Igor Dodon neagă toate acuzațiile și spune că deține toate probele care să demonstreze că nu este vinovat. De asemenea, el a declarat că dosarul este unul politic.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata