Dodon: „Acest dosar este la comanda Maiei Sandu”

Fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon, a primit 30 de zile de arest la domiciliu, au stabilit magistrații de la Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana, la solicitarea acuzatorilor, care au venit cu mai multe probe, după cum susține procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, care totuși va depune un recurs.

Socialistul Igor Dodon, reținut marți și plasat în izolatorul de detenție preventivă, este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită. Igor Dodon neagă toate acuzațiile și spune că deține toate probele care să demonstreze că nu este vinovat. De asemenea, el a declarat că dosarul este unul politic.

(Igor Dodon)

„Consider acest dosar unul politic, la comanda Maiei Sandu, care, imediat după ce a intrat în funcție, în decembrie, 2020, a cerut de la Procurorul General să-mi deschidă mie dosar penal și să mă pună la pușcărie”.

Înainte de a merge în sala de judecată, Dodon a avut un comentariu scurt.

„Totul va fi bine. Victoria e de partea noastră”.

Procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, într-o declarație pentru presă, a afirmat că Igor Dodon planifica să plece în afara țării.

(Petru Iarmaliuc, procurorul de caz)

„Avem examinări, documente, precum și-n urma perchezițiilor de la domiciliul acestuia, din care reiese că el urma să plece peste hotarele țării astăzi, la ora 09:00”.

În timp ce magistrații examinau demersul privind plasarea în arest a fostului șef al statului, Igor Dodon, în fața Judecătoriei se desfășura un protest în susținerea acestuia, manifestație care a avut loc pentru a treia zi consecutiv.

Igor Dodon a fost reținut marți, 24 mai, după ce procurorii anticorupție au efectuat zece percheziții, timp de mai bine de zece ore, la mai multe proprietăți deținute de Dodon și rudele lui. Fostul lider al PSRM este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au avut loc la Sadova, la casa părintească și la casa lui Igor Dodon din Chișinău, la baza de odihna din Sadova „Sadovo”, la Molovata, pe malul Nistrului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata