Dodon îi cere repetat Maiei Sandu să desemneze un candidat la funcția de premier

Liderul PSRM, Igor Dodon, a reiterat că situaţia epidemiologică în ţară este tot mai gravă, iar din această cauză este inadmisibil ca în asemenea condiţii să fie provocate alegeri parlamentare anticipate, după ce a eşuat învestirea Guvernului. Astfel, Dodon i-a cerut de urgenţă Maiei Sandu să desemneze un candidat la funcţia de premier, deşi preşedintele ţării este deja gata să se adreseze la CCM pentru dizolvarea Parlamentului, scrie adevarul.md.

„În această situaţie presedintele ţării împreuna cu partidul sau PAS nu văd altceva decât sa arunce ţara urgent in haosul alegerilor anticipate. Cerem respectarea Constituţiei şi desemnarea de urgenţă a candidatului la funcţia de premier desemnat de majoritatea parlamentara pentru a interveni operativ in lupta cu pandemia”, a scris Igor Dodon pe Telegram.

Potrivit lui, „orice zi de întârziere, zecile de mii de cazuri noi şi miile de decese vor rămâne pe conştiinţa politicienilor populişti şi iresponsabili Maia Sandu&co.”

Majoritatea parlamentară PSRM-ŞOR consideră că nu există temei de dizolvare a Parlamentului atât timp cât există o majoritate parlamentară care vrea să învestească un Guvern. De partea cealaltă, experţii care o simpatizează pe Maia Sandu, dar şi reprezentanţii PAS consideră că există circumstanţe de dizolvare a Parlamentului, odată ce au eşuat cele două tentative de învestire a Guvernului în timp de 90 de zile. Republica Moldova rămâne în continuare fără Guvern, după ce Guvernul Chicu a demisionat pe 23 decembrie, 2020.

Candidatul desemnat de preşedintele Maia Sandu la funcţia de prim-ministru, Igor Grosu, a venit joi, 25 martie, în faţa deputaţilor pentru a prezenta echipa guvernamentală şi programul de guvernare al Guvernului. Şedinţa Parlamentului nici nu a început bine, că deputaţii din majoritatea parlamentară PSRM-ŞOR au părăsit sala plenului, iar preşedintele Legislativului a închis şedinţa din lipsă de cvorum. Astfel, a eşuat cea de-a doua tentativă de a învesti un Guvern.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata