Premierul Armeniei anunță că-și dă demisia, pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate

Un nou pas în încercarea de a depăși criza politică din Armenia. Premierul Nikol Pachinian a anunțat că este gata să demisioneze în aprilie. El a explicat că poate continua să-și îndeplinească atribuțiile în mandat interimar până la alegerile parlamentare anticipate prevăzute pentru luna iunie.

„Voi demisiona în aprilie. Voi demisiona nu pentru a demisiona, ci pentru ca alegerile anticipate să aibă loc”, a declarat acesta.

Puterea și opoziția au fost de acord să organizeze aceste alegeri după mai multe demonstrații din ambele tabere. Oponenții șefului guvernului cer de luni de zile demisia sa, considerându-l un trădător după înfrângerea țării în conflictul din Nagorno-Karabakh.

Războiul cu Azerbaidjanul pentru controlul acestei enclave a dus la o înfrângere militară pentru Erevan și la semnarea în noiembrie a unui acord de încetare a focului foarte nefavorabil. Dezmembrarea armatei în acest conflict a lăsat o amprentă profundă asupra armenilor. Luptele au lăsat aproape 6.000 de morți pe ambele părți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata