Dodon: „Nu mai e timp de anticipate. La începutul lui aprilie, un nou val de îmbolnăviri va veni”

Liderul socialist Igor Dodon susține că alegeri anticipate nu pot avea loc în următoarele 3-4 luni, întrucât ar urma să se înregistreze noi valuri de infectări cu SARS-CoV-2, notează Cotidianul.md.

Dodon a scris, pe pagina sa de Facebook, o postare care, potrivit acestuia, a fost făcută în urma unor consultări cu specialiști în sănătate publică.

Potrivit lui Dodon, „noi ne aflăm acum în apogeul incidenței, este înregistrat numărul maxim de cazuri săptămânale de contaminare din toată perioada – 10.571”.

„Coeficientul de contaminare se reduce, săptămâna trecută acesta a constituit 1,01 comparativ cu 1,05 care a fost cu o săptămână mai devreme, și ne putem aștepta la o reducere a numărului de cazuri noi de contaminare la începutul lunii aprilie.
Astfel de perioade, în care se înregistrează creșterea numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus, durează câte 4-5 săptămâni și se atestă la fiecare 2-3 luni – cel puțin până la inițierea vaccinării generale a populației”, susține Dodon.

„În această situație, doar niște politicieni cinici, care își urmăresc propriile interese politice înguste, în detrimentul intereselor și sănătății majorității cetățenilor din țara noastră, pot cere alegeri anticipate în următoarele 3-4 luni” , acuză fostul președinte.

 

El mai menționează că „este necesar să fie numit urgent un guvern profesionist și funcțional care, în decurs de câteva săptămâni (exact în perioada dintre valul curent de îmbolnăviri și cel următor care, în opinia specialiștilor, va fi la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai), va asigura inițierea imunizării în masă”.

În opinia sa, „numai după vaccinarea a 300-400 mii de cetățeni, vom putea reveni la discuții privind scenariile politice și alegeri”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata