Dodon: „Regret faptul că Parlamentul de la Chișinău nu a delegat observatori la alegerile parlamentare din Rusia”

„Regret faptul că Parlamentul de la Chișinău nu a delegat observatori la alegerile parlamentare din Rusia”, afirmă liderul PSRM, Igor Dodon, care, într-o postare pe Facebook, l-a criticat pe Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, pentru această decizie.

„În calitate de șef al grupului de prietenie al Parlamentului Republicii Moldova cu Adunarea Federală a Federației Ruse, îmi exprim sincer regretul că Parlamentul Republicii Moldova al noii convocări sub conducerea lui Igor Grosu, asociat al Maiei Sandu, a refuzat să trimită observatori la alegerile pentru Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, care vor avea loc în perioada 17-19 septembrie a acestui an.

Invitația către Parlamentul Republicii Moldova a fost trimisă prin Adunarea Interparlamentară a statelor membre CSI pe 11 august, dar deja pe 20, secretariatul organului legislativ moldovenesc, în numele lui Grosu, și-a anunțat refuzul „din cauza o agendă de lucru încărcată „.

Nu este clar despre ce fel de „agendă încărcată” vorbim și de ce conducerea Parlamentului a găsit timp să călătorească în România la începutul lunii septembrie într-un format mare, condus de președintele Grosu.

Consider că „argumentul” dat este îndepărtat și cred că noul guvern, reprezentat de partidul Maiei Sandu și reprezentanții acestuia în Parlament, torpilează în mod deliberat relațiile bilaterale cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă”, a scris Dodon pe rețelele sociale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata