Dodon: „Socialiștii nu vor vota guvernul Gavrilița”

Moldova se îndreaptă tot mai sigur spre alegeri parlamentare anticipate. Și președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, spune că partidul pe care îl conduce nu trebuie și nu va vota candidatura la funcția de prim-ministru al țării.

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TV8, unde fostul șef al statului a precizat că această decizie a fost luată, ținând cont de promisiunile făcute alegătorilor PSRM.

„Poziția mea fermă este că, fracțiunea PSRM nu trebuie să voteze candidatul la funcția de prim-ministru. Și vă spun de ce. Atunci când votezi un Guvern, atunci când votezi un program, trebuie ca acest program și Guvern să reprezinte și platforma ta politică. De aceea, poziția mea, noi am discutat la consiliul republican, noi vom discuta și atunci când va fi prezentat programul, pentru că vom avea o decizie suplimentară a Executivului politic, dar eu consider și vor recomanda colegilor să nu voteze acest Guvern”.

Cu toate acestea, PSRM nu va boicota ședința în care Natalia Gavrilița își va prezenta echipa și programul guvernamental, a mai spus Igor Dodon, care, în context, a anunțat că Legislativul va fi dizolvat în luna martie, iar anticipatele vor fi organizate în această vară.

candidatului, dacă făcea acest lucru în luna decembrie, imediat după demisia lui Chicu, atunci alegerile anticipate erau în luna aprilie, începutul lui mai. Acum, dacă luăm etapele, alegerilor vor fi, cel mai probabil, în luna iunie”.

În condițiile date, dintre toate fracțiunile parlamentare, până acum cea a Partidului Șor și Grupul Pro Moldova al lui Andrian Candu nu au anunțat încă oficial dacă vor vota sau nu Guvernul Gavrilița.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata