Luni, la Parlament, Gavrilița își va prezenta programul și echipa

Candidata desemnată de către șeful statului Maia Sandu la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, ar urma să meargă luni, 8 februarie, în plenul Parlamentului pentru a solicita votul de încredere al deputaților pentru învestirea noului Guvern.

Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Vladimir Bolea, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

„Cu siguranță, doamna Gavriliță va veni luni, pe data de 8 februarie, pentru că noi avem 15 zile, inclusiv ziua de vot, în care ea trebuie să se prezinte în plenul Parlamentului pentru a fi votată sau nevotată de către deputații din Parlament”.

Totuși, ca și restul colegilor lui din PAS, și Bolea a spus că nu cunoaște niciun nume a vreunui candidat pentru funcția de ministru în eventualul Guvern condus de Natalia Gavrilița.

„Absolut sigur, nu cunosc lista de miniștri, prioritățile guvernării – ea își face programul și îl va prezenta în plen. Chiar dacă noi vorbim despre faptul că ea este colega noastră de partid și vicepreședinte PAS, noi luăm foarte în serios atunci când vorbim de delimitarea și separarea puterilor în stat”.

Potrivit legii, dacă în Parlament eşuează două tentative de învestire a unui nou Guvern, iar Curtea Constituţională constată existenţa circumstanţelor dizolvării Parlamentului, acesta este dizolvat şi sunt anunţate alegeri parlamentare anticipate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata