Dodon: „Voronin va fi primul în listă”

Liderul Socialiștilor, Igor Dodon, a dezvăluit cine va fi în fruntea blocului electoral dintre Partidul PSRM și PCRM, care a fost astăzi, 13 mai, înregistrat de Comisia Electorală Centrală. Astfel, conform lui Dodon, pe prima poziție pe listă va fi Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniștilor, scrie TV8.

 

Întrebat cine va fi în fruntea listei, Dodon a menționat că „pe mine așa m-au învățat părinții, buneii, că tot timpul trebuie să oferi locul în față celor mai experimentați, mai în vârstă. Cred că Vladimir Voronin este mult mai experimentat ca mine”.

 

 

„Da, eu am 46 de ani. Am și un mandat de președinte în spate. Dumnealui are două mandate de președinte, are o experiență enormă. Am spus că este cel mai bun președinte al Republicii Moldova. Noi împreună am discutat și acest lucru. Vladimir Voronin va fi capul de listă al acestui bloc și cred că e corect”, a continuat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la Prime.

 

Pe 12 mai curent, liderul PSRM, Igor Dodon, și președintele PCRM, Vladimir Voronin, au semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral dintre cele două partide.

 

Liderii celor două partide au făcut front comun, deși până nu demult cei doi politicieni se aflau pe baricade. Supărările dintre ei au început acum aproape zece ani, atunci când Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor, iar astfel, împreună cu încă doi colegi, au votat pentru ca Nicolae Timofti să devină președinte.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata