Rusia: „Ambasadori ai UE și SUA se implică direct în alegerile parlamentare din Moldova”

Rusia susține că a remarcat încercările Uniunii Europeane și Statelor Unite ale Americii de a influența conducerea de la Chișinău și Comisia Electorală Centrală,  în ajunul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Declarațiile au fost făcute de către purtătoarea de cuvânt a Miniserului rus de Externe, Maria Zaharova.

De cealaltă parte, Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău menționează că nu a fost informat de către instituțiile din Moldova despre eventuale presiuni venite din partea altor state în legătură cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

(Maria Zaharova, Ministerul rus de Externe)

„Este regretabil amestecul țărilor SUA și UE în procesele politice interne ale Moldovei, ceea ce noi condamnăm cu fermitate. Ambasadori ai acestor țări la Chișinău încearcă să exercite o influență directă asupra conducerii Republicii  Moldova, inclusiv asupra CEC”.

În context, Zaharova a a adăugat că Rusia intenționează să participe la monitorizarea alegerilor parlamentare din Moldova, care vor avea loc la data de 11 iulie.

 (Maria Zaharova, Ministerul rus de Externe)

„Noi, bineînțeles, urmărim îndeaproape evoluțiile din această țară, unde, pe 11 iulie, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Sperăm că se vor desfășura liber, în spiritul unei concurențe corecte. Ne propunem să participăm la observarea procesului de vot pe linie bilaterală și ca parte a misiunilor organizațiilor internaționale, inclusiv CSI și OSCE”.

De cealaltă parte, Ministerului Afacerilor de la Chișinău a anunțat că procesul de pregătire al scrutinului se derulează potrivit normelor legale, inclusiv în ceea ce privește modul de informare, înregistrare și participare a observatorilor internaționali.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata